NOTA TUKAR NAMA. Mulai Jumaat 25.01.2019, portal ini ditukar nama daripada Sastera.Vaganza ASEAN kepada e-Sastera.Vaganza ASEAN. Harap maklum. -Admin.
Nama Terkini: Mulai 8.04.2019, portal ini dinamai E-sastera Vaganza ASEAN, dengan logo ini:

PENGENALAN

[NOTA. Portal E-sastera Vaganza ASEAN ini diasaskan kepada sistem WordPress. (Ia dinamai site atau “laman” dalam istilah WordPress). E-sastera Vaganza ASEAN ialah laman penyiaran karya sastera elektronik (e-sastera), khususnya sastera siber.

Perhatian. Artikel ini (yang dinamai post atau “siaran” dalam istilah WordPress) telah diberi status STICKY oleh Admin. Maka ia akan sentiasa berada di kedudukan pertama pada senarai hantaran terkini di laman pendaratan* (landing page) bagi site ini.]

*Laman Pendaratan: Muka surat site ini yang mula-mula terbuka apabila sdr pergi ke portal E-sastera Vaganza ASEAN. Pada bila-bila masa, sdr dapat kembali ke Laman Pendaratan dengan mengklik header (atau kepala) laman ini, iaitu logo dan baris paling atas pada setiap paparan laman ini. 

esastera-2018-3

SALAM DARI ADMIN

Medan karya milik GAKSA mulanya beroperasi di Facebook, di grup “GAKSA – Karya ASEAN”.

Kini portal E-sastera.Vaganza ASEAN menemui sdr melalui sistem WordPress yang dapat dianggap sebagai sistem laman web yang sangat stabil.

man-writing-animated

Kemunculan E-sastera Vaganza ASEAN ini diharap dapat mengetengahkan e-karya yang lebih inovatif dan lebih mencabar daripada apa yang dapat kita hasilkan di Facebook.

Perhatian: Karya yang disiarkan diportal ini akan dikongsi ke grup Facebook “GAKSA – Karya ASEAN” (kini dinamai GAKSA E-sastera Vaganza ASEAN).

Selamat berkarya bersama-sama.

SERTAI E-SASTERA VAGANZA ASEAN. Untuk menyertai E-sastera Vaganza ASEAN dan menyiarkan karya, sila lihat di sini –

https://sasteravaganza.wordpress.com/sasteravaganza-asean-pengenalan/

-DR. IRWAN ABU BAKAR
Kuala Lumpur, 29.11.2108.
(Dikemaskinikan pada 25.12.2019 @ 10.47 AM)

🔴SENARAI HALAMAN DENGAN INFORMASI YANG RELEVAN

#E-sastera Vaganza ASEAN – Pengenalan.
#GAKSA – Pengenalan

🔴PORTAL KOMPLEMENTARI: E-sastera Vaganza. Klik SINI .

TAMAT.